Terugblik Boomfeestdag 2022

Het is al even geleden, op 16 november was het Boomfeestdag! Daarbij zijn er  200 bomen uitgedeeld aan inwoners van Woerden en omstreken. We kregen onlangs deze mooie foto van een meidoorn (Crateagus monogyna) die in bloei staat. Ook in uw eigen tuin kunt u bijdragen aan een gezonde, prettige leefomgeving!

Bloeiende meidoorn

Ook is op Boomfeestdag een jubileumboom geplant op het schoolplein van de Sint Bavoschool in Harmelen. De leerlingen hebben zelf gekozen voor de Haagbeuk (Carpinusbetulus). De boom is in een speciale constructie geplant om minstens 100 jaar gezond te kunnen groeien. Door deze constructie krijgt de boom geen last  van bodemverdichting door de vele generaties kinderen die onder de boom zullen spelen op het plein!

Aanplant Jubileumboom St. Bavoschool Harmelen

Een andere bijzondere boom hebben wij geplant bij de Hervormde Kerk in Harmelen, deze is aangeboden door de Bomenstichting. Het betreft een moseik (Quercus cerris). De bomen slaan goed aan en zijn een mooie bijdrage in onze opdracht om de gemeente te vergroenen.

Aanplant moseik door De Bomenstichting

Gepubliceerd op
May 24, 2023

We houden u graag op de hoogte over de voortgang van de projecten. Op deze pagina staan alle activiteiten van TreeMark Woerden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief