Nat najaar zorgt voor vertraging

Het plan ligt klaar, de bomen zijn besteld bij kwekerij Udenhout maar we moeten nog even geduld hebben.

Na zoveel regen in oktober en november is de grond te nat om te bewerken en de bomen te planten. Het gevolg zou zijn dat de structuur van de bodem verslechtert, verdichting ontstaat en schade door spoorvorming optreedt. Voor nieuwe aanplant is dit niet goed. We houden de situatie in de gaten en gaan planten in gazons en langs wegen zodra dat kan.

We beginnen met bomen in verharding

De  regenval heeft minder invloed op de bodem van locaties met bestrating. Hier kunnen we daarom al wel beginnen met planten op droge dagen.

Bijvoorbeeld op het Orakelplein aan de Molenvlietbrink en op de parkeerplaats bij de sportvelden. Alle bomen die we planten krijgen een goede groeiplaats zodat ze gezond oud kunnen worden. Voor bomen in verharding is dat een uitdaging. We moeten het straatzand vervangen voor speciaal bomenzand met voedingsstoffen en de boom krijgt een zo groot mogelijke boomspiegel met beplanting. Regenwater kan daardoor de grond in, in plaats van in het riool.

 

Gepubliceerd op
Dec 6, 2023

We houden u graag op de hoogte over de voortgang van de projecten. Op deze pagina staan alle activiteiten van TreeMark Woerden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief